Dit is de deelnemersinformatie voor de divisiewedstrijd van de Voorster Triathlon welke plaatsvindt op 14 juli 2024. De start is om 12.30 uur.

Lees deze briefing op je gemak door zodat je goed voorbereid aan de start staat.

Locatie

De Voorster Triathlon wordt gehouden op en rond recreatiegebied Bussloo, gelegen in de stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Bussloo is makkelijk te bereiken vanaf de snelweg A1; neem afslag 21 (VOORST) en volg de N345 richting BUSSLOO. Ga bij de 1e rotonde rechtdoor (N345) en bij de 2e rotonde links (Withagenweg) en na 1,4km rechts het terrein van Leisurelands op. Na de slagbomen volg links de weg naar parkeerplaats “GORSSELAAR”.

Op het terrein van Leisurelands geldt betaald parkeren. Bij het inrijden heb je geen kaartje nodig, maar voor het verlaten van recreatiegebied Bussloo dien je een uitrijkaart te halen bij één van de kiosken. Hier zijn automaten waar je uitsluitend met PIN kunt betalen.

Parkeerplaats Gorsselaar grenst direct aan het evenemententerrein, volg de bordjes naar het wedstrijdsecretariaat. Let op! Hierbij kruis je het loopparcours dus let even op voor deelnemers die al met hun wedstrijd bezig zijn!

De Wedstrijd

De Sportzot 3e Divisie wedstrijd betreft een individuele wedstrijd over de sprintafstand:

 • 750 meter zwemmen (1 ronde in open water)
 • 20 kilometer fietsen (2 ronden over verharde wegen)
 • 5 kilometer lopen (4 ronden over verharde paden met een paar onverharde doorsteekjes)

Het gehele evenement valt onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond.

Voor de wedstrijd

Vanaf 8:30 uur is het wedstrijdsecretariaat open en kun je als team de start-envelop ophalen. Alle deelnemers aan de Divisiewedstrijd dienen hun NTB-wedstrijdlicentie te kunnen tonen. Zorg dat je je NTB-ID op je telefoon hebt staan of er een afdruk van hebt. Bij het wedstrijdsecretariaat ontvangt elk team een start-envelop. Hierin vind je:

 • 4 stuks startnummer
 • 4 stuks fietsstickers met startnummers die zichtbaar op de fietsen aangebracht moeten zijn
 • 4 stuks evenementenbandjes die om de pols dienen te dragen om de wisselzone te kunnen betreden
 • 4 stuks transponders + enkelbandje die elke deelnemer om de linkerenkel draagt

Bij het wedstrijdsecretariaat zijn veiligheidsspelden beschikbaar voor het opspelden van je startnummer. Ook bieden we tegen betaling startnummerbanden aan waarmee je je startnummer makkelijk van je rug naar je buik kunt draaien, mocht je deze vergeten zijn.

Na het ophalen van je start-envelop kan elk team de fietsen in de wisselzone gaan plaatsen. Bij het betreden van de wisselzone wordt je materiaal door een NTB-official of een vrijwilliger gekeurd. Waar letten we op:

 • Je hebt je evenementenbandje om je pols, je startnummer binnen handbereik en de sticker op de fiets
 • Je helm is intact, onbeschadigd en het kinbandje moet in gesloten toestand niet over je kin kunnen. Een kapotte helm = géén deelname, dus controleer deze voor je van huis vertrekt!
 • Je stuur en eventueel opzetstuur zitten goed vast
 • Stuureinden zijn afgedopt (zowel je racestuur als opzetstuur), geen open stuurbuizen
 • Je remmen werken naar behoren
 • Je fiets heeft geen onnodige uitstekende scherpe onderdelen

Als alles in orde is kun je je fiets op jouw plekje in de wisselzone zetten. De startnummers staan op de buizen van de fietsenrekken aangegeven. Het markeren van je plek met felgekleurde items om de buis van het fietsenrek is niet toegestaan. Hang je fiets op aan het zadel met het voorwiel naar voren. Als je een handdoek op de grond legt mag deze niet vóór je voorwiel uitkomen. Ook dat wordt beschouwd als markeren.

Bij het fietsenrek is uitsluitend ruimte voor het materiaal dat nodig is voor de wedstrijd; géén tassen! Tassen moeten in een daarvoor bestemde tassenzone worden achtergelaten. Deze zone is met dranghekken afgezet en met duidelijke banners gemarkeerd.

In het finishgebied buiten de wisselzone is ruimte om eventueel een team-tentje neer te zetten. Hier staat ook het podium waar de podiumceremonie zal plaatsvinden.

Briefing

De captainsbriefing vindt om 11:30 plaats in de wisselzone. In de hoek van de wisselzone staat de plaats van de briefing duidelijk gemarkeerd. Hier hangen ook plattegronden van het parcours.

Wedstrijd – Zwemmen

De zwemstart vindt plaats om 12:30 uur bij de waterkant. Er is gelegenheid om in te zwemmen.

Bij de aankondiging van de deelnemende teams (rond 12:20uur zodat er tijdig gestart kan worden) gaan de teams te water om een plekje te zoeken langs de damwand. Alle deelnemers staan op een rij langs de kant IN het water. Wanneer het startsignaal gegeven wordt begin je aan het zwemmen. Het zwemparcours is gemarkeerd met boeien, en daar zwem je ómheen. Dus niet afsteken. Er zullen vrijwilligers in een kano of op een paddleboard aanwezig zijn om de zwemmers te begeleiden. Ook zijn er mensen van de Reddingsbrigade op het water aanwezig voor jullie veiligheid. Mocht je in de problemen komen, steek dan je hand op zodat zij je kunnen helpen.

Na het zwemmen loop je over het strand naar de wisselzone en maak je je klaar voor het fietsen. Vóórdat je je fiets pakt zorg je dat je:

 • je startnummer om hebt zichtbaar en leesbaar op je rug
 • je helm op hebt en het kinbandje gesloten is

Dan loop je met de fiets aan de hand naar de uitgang van de wisselzone en bij de markering mag je op de fiets springen en aan de fietsronde beginnen. Niet fietsen IN de wisselzone!

Het is een non-stayer-wedstrijd en dat betekent dat je niet bij elkaar in het wiel mag blijven rijden. Of je haalt in, of je houdt afstand. Kop over kop rijden is ook niet toegestaan. NTB-officials controleren van achterop elektrische motoren en zullen opzettelijke overtreders een penalty geven (blauwe kaart). De bijbehorende tijdstraf dient in de penaltybox te worden uitgezeten. Voldoe je hier niet aan, dan volgt diskwalificatie.

Mocht je een penalty gekregen hebben, hieronder de positie van de penaltybox voor de tijdstraf:

Bij terugkomst stap je vóór het betreden van de wisselzone van de fiets en lóóp je met de fiets aan de hand weer naar je plek. Niet fietsen IN de wisselzone! Al die tijd laat je je kinbandje gesloten! Hang eerst je fiets weg, daarna maak je pas je kinbandje los en zet je de helm af. Ook hier wordt op gejureerd. Heb je je helm al losgemaakt en je wordt aangesproken; stop gewoon even, zet je helm weer op, kinbandje weer vast en vervolg alsnog je weg.

Als je de fiets hebt weggehangen begeef je je naar de loopronde. Hierbij zorg je dat je het startnummer zichtbaar op de buik draagt.

Als je jouw loopafstand voltooid hebt kom je door de finish en wordt je eindtijd geregistreerd.

AFVAL ONDERWEG

Misschien wil je tijdens je wedstrijd een reepje, gelletje of iets anders eten. Het afval hiervan dien je bij je te houden. Zowel op het fietsparcours als op het loopparcours zullen we bij de doorkomst zorgen voor een afval-zone waar je je wikkels en verpakkingen van je af kunt gooien. Ook zullen we in de wisselzone en na de finish zorgen voor afvalbakken. Maar wat we moeten voorkomen is dat de bermen bezaaid liggen met afval, want dat is geen reclame voor ons evenement… Graag jullie medewerking!

NA DE WEDSTRIJD

In het finishvak zorgen we voor wat fruit en water om bij te komen. Bij het verlaten van het finishvak kun je tevens de transponder van de tijdregistratie weer inleveren. Vergeet dit niet!! Bij het niet inleveren van de transponder worden je naderhand de kosten in rekening gebracht.

Trek na afloop niet direct het evenementenbandje van je pols, je hebt dit bandje nodig om de wisselzone weer te kunnen betreden!!! Als je je spullen weer bij elkaar gezocht hebt en klaar bent om weer huiswaarts te gaan, dan wordt je bij het verlaten van de wisselzone gevraagd naar je startnummer. Dit dien je te tonen zodat we zeker weten dat je je eigen fiets weer meeneemt.

LET OP! Voor het verlaten van recreatiegebied Bussloo dien je een uitrijkaart te halen bij de dichtstbijzijnde kiosk. Hier kun je uitsluitend met PIN betalen.

Contact

Voorster Triathlon

Stichting Voorster Triathlon beoogd een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren in en rondom recreatieplas Bussloo

Volg ons

© 2024 Stichting Voorster Triathlon | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.