De omgeving van Bussloo leent zich perfect voor een triathlon! Zwemmen in een prachtige plas met helder water, fietsen over verkeersvrije, verharde wegen zonder al te veel obstakels en hardlopen over de perfecte (fiets)paden op Bussloo. Hieronder vind je de parcoursen zoals we die voor de verschillende onderdelen hebben uitgetekend.

 

Zwemmen

We starten in het water, bij de ijzeren damwand houden deelnemers de wand totdat het startschot klinkt. Met boeien zetten wij de volgende ronde uit:

De ronde van 250 meter zal boeien van een andere kleur hebben dan de ronde van 500 meter.

 

Fietsen

We hebben een parcours uitgetekend van pakweg 10 km. dat vanaf de wisselzone (groene puntje op de kaart) over de Kneuterstraat en Sluinerweg richting de ingang van Attero gaat. Daar wordt er gekeerd bij de rotonde en vervolgens fiets je over dezelfde Sluinerweg richting de Zwarte Kolkstraat. Via de H.W. Iordensweg, Grotenhuisweg en de Streilerweg fiets je weer naar het startpunt. Het fietsparcours gaat louter over de openbare weg (niet over fietspaden). Deze wegen zullen gedurende het evenement worden afgesloten voor ander verkeer. Op de H.W. Iordensweg in de Posterenk zal een deel van de weg worden vrijgehouden voor fietsers en brommers die van en naar Bussloo willen om te recreƫren.

Aandacht voor het punt waarbij er aan- en afgereden wordt van het fietsparcours.

 

Hardlopen

Het hardloopparcours is zo’n 2,5 km lang en gaat voornamelijk over de geasfalteerde fietspaden van Bussloo en over de Kneuterstraat. Voor een klein deel gaat het parcours over onverharde doorsteekjes. De ingang van Bussloo/LeisureLands aan de Withagenweg blijft geopend voor bezoekers, maar verkeersregelaars zullen de doorstroom hier reguleren.

Vlak voor de finish buig je af naar links voor een tweede loopronde wanneer je meedoet aan 1/8ste triathlon.

 

 

Contact

Voorster Triathlon

Stichting Voorster Triathlon beoogd een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren in en rondom recreatieplas Bussloo

Volg ons

© 2023 Stichting Voorster Triathlon | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.